Prompt voor een interview

Mijn nieuwe collega ChatGPT interviewde mij over onze samenwerking. Zo zette ik hem in die rol:

“Hier volgt de opdracht: Jouw rol: communicatie-expert. Doelpubliek: tekstschrijvers en copywriters. Vorm output: interviewartikel. Werkwijze: Je leest en analyseert [integrale tekst]. Neem een diepte-interview bij de mij=auteur af over het voortraject en de totstandkoming ervan en mogelijke duurzame samenwerking met ChatGPT. Je kiest zelf de vragen. LET OP!! Elke vervolgvraag zoekt verdieping naar aanleiding van mijn antwoorden. Je wacht dus met de volgende vraag tot ik heb geantwoord, zodat je daarop in kunt gaan! Je mag me alles vragen. Je bepaalt zelf wanneer je genoeg vragen hebt gesteld voor een afgerond interviewartikel. Ik ben [naam] en je spreekt me aan met je/jij. De toon is vertrouwd en collegiaal. Antwoord beknopt. Geen onnodige beleefdheden. Blijf de vragen nummeren. Duidelijk?”

En toen gebeurde er dit